Default welcome msg!

Over Noedels

Noedels mogen met recht een wereldproduct genoemd worden. Niet alleen omdat ze wereldwijd worden gegeten, maar gewoon omdat het zo´n werelds product is! Dat mensen daar al duizenden jaren zo over denken, bewijst de vondst van noedels in 2005 bij opgravingen langs de Gele Rivier in China. In een aardewerken pot die op z´n kop in de klei lag begraven, ontdekte men 4000 jaar oude noedels die onder de aarde goed geconserveerd zijn gebleven.

De basis voor deze oudst bekende noedels ter wereld bestond uit gierst, een graangewas met kleine korrels. Tegenwoordig worden noedels gemaakt van ongerezen deeg, welke gekookt worden in water. Afhankelijk van de soort zijn er verse en gedroogde noedels. Sommige noedels zijn zowel vers als gedroogd verkrijgbaar.

Door de jaren heen is het gebruik van noedels steeds gevarieerder geworden. Noedels, in diverse vormen, worden gebakken en gefrituurd, maar ook verwerkt in soep. Met de lange, dunne noedels als basis kun je heerlijke soepgerechten maken. Maar ook als snelle snack zijn noedelsoepen een aanrader.

Er bestaat een ruim aanbod aan merken en smaken noedelsoepen. In onze webshop kun je kiezen uit noedels in zakjes, cups of bowls van de merken: Indomie, Lucky Me!, Mama, Nissin, Nong Shim, Wai wai,Vina Acecook en Yum Yum. Bestel ze snel online en ontdek wat jouw favoriete smaak is!